Nieuws

Podcast Navingo Career – Binnenvaart

OP DE WERKVLOER

19 april 2022 door Coco Kossmann

Ed Eichhorn, Rob Borremans en Coco Kossmann in Navingo Career Podcast.

In deze aflevering zijn Ed Eichhorn en Rob Borremans te gast. Beiden binnenvaartschippers, Ed is schipper op een tanker met de naam Pluto en Rob wisselt het varen af met zijn kersverse functie als fleetmanager. Ed maakte meteen een goede beurt door met worstenbroodjes binnen te komen. Wat maken deze mannen zoal mee en hoe gaat het er aan toe aan boord van zo’n schip? En wat bedoelen ze met het ‘vrije leven’?

Ook te beluisteren op:

👉 Podbean 
👉 Apple 
👉 Google 

Rob aan het woord tijdens de opname van de podcast.

Ed Eichhorn en Rob Borremans

Ed werkt al 35 jaar in de binnenvaart, heeft een vriendin Alice en wordt inmiddels Opa ‘Pluto’ genoemd door zijn kleinkinderen. Rob werkt zo’n 30 jaar in de binnenvaart, hij heeft een vriendin, Bianca en drie kleine hondjes die veel herrie maken. Binnenvaartschippers hebben voorafgaand en tijdens een reis een hoop informatie nodig van dieptes tot marifoonkanalen en getijden tot aanlegplekken. Speciaal voor binnenvaartschippers zijn Ed en Rob www.binnenvaartkennis.nl gestart met alle informatie op 1 plek. Het bleek een schot in de roos, en naast de website zijn er ook nog WhatsApp groepen waar iedereen snel antwoord krijgt op de meest uiteenlopende vragen. Verder zijn de mannen van mening dat de binnenvaart meer gepromoot moet worden, er is te weinig aanwas terwijl, het is een prachtig vak!

Ed aan het woord tijdens de opname van de podcast.

Bekijk alle mooie vacatures in de binnenvaart op NavingoCareer/vacatures/binnenvaart