Belgie, Handig, Nieuws

Ontvangstinstallaties scheepsafval België

ONTVANGSTINSTALLATIES VOOR SCHEEPSAFVAL

In de afvalparken van de waterweg- en havenbeheerders kan u terecht voor gratis afgifte van het olie- en vethoudend afval (deel A) en het huishoudelijk afval en KGA (deel C). Bij afgifte van olie- en vethoudend afval dient u uw Eco-kaart en olie-afgifteboekje voor te leggen.

Het huishoudelijk afval kan ook worden afgegeven in de daartoe voorziene afvalcontainers, verspreid langs de Vlaamse waterwegen.

Huishoudelijk afval dient zoveel mogelijk gescheiden naar de recycleerbare categorieën papier/karton, glas en PMD te worden afgegeven.

Klik op Inzamelpunten milieuboot (milieuboot) of Inzamelpunten vaste stations (vast inzamelstation) of Inzamelpunten tankwagen (tankwagen) voor detailinformatie.

Bron: www.binnenvaartservices.be

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze