Antwerpen, Nieuws

APICS Barge( Port of Antwerp)

1Wat is het en voor wie is het bedoeld?
2Wat heb je nodig?
3Toegankelijk via mobile of web
4Hoe werkt het
5Vaartuigen beheren
6Reis aanmaken
7Sluis kiezen
8Ligplaatsen raadplegen
9Raadpleeg de veelgestelde vragen
10Contact

APICS Barge

1-Wat is het en voor wie is het bedoeld?

app APICS Barge is een uitbreiding van APICS. Voortaan krijg je als binnenvaartschipper en als vlootbeheerder een digitaal overzicht van de toestand van de haven van Antwerpen, zoals de stand van sluizen en bruggen, getijden en de actuele windkracht en windrichting. Ook de locatie van walstroompunten, drinkwaterpunten en afvalparken zijn duidelijk weergegeven op een interactieve kaart.
► Meld op voorhand je aankomst en vertrek, boek een sluis en registreer het meren en ontmeren van jouw schip. Door gebruik te maken van APICS Barge beschikken alle coördinerende havendiensten automatisch over correcte en actuele gegevens van jouw traject binnen de haven van Antwerpen.

Voordelen APICS Barge applicatie

Eenvoudige en efficiënte planning
 
Met APICS Barge registreer je vooraf je reis en plan je jouw traject in de haven van Antwerpen. Dankzij die voorbereiding vermijd je talrijke oproepen via het VHF kanaal.

• Eens een reis met bestemming haven van Antwerpen bekend is, registreer je dit in APICS Barge. Zo hoef je dit niet meer te melden bij het binnenvaren van de haven.

• De toepassing geeft een overzicht van beschikbare sluizen. Op basis van je geschatte aankomsttijd reserveer je een schutting bij een gewenste sluis. Het invaren in de sluizen verloopt nog wel via het VHF kanaal.

Bevestig eenvoudig je aankomst en vertrek op een ligplaats. 

• Is je vervolgreis op voorhand gekend? Ook deze registreer je nu volledig digitaal.

• De eigenaar van een schip kan zijn schip gemakkelijk machtigen aan een andere gebruiker.

APICS Barge is compatibel met andere systemen zoals BICS en UAB online. Je hoeft enkel nog het punt aan te vullen waarlangs je de Haven van Antwerpen zal in- of uitvaren. Voor het binnenvaren van de haven, een sluispassage en de aankomst op de ligplaats moet je de gegevens maar éénmaal ingeven.

Telefonisch aanmelden voor een sluis twee uur op voorhand of ad-hoc blijft in uitzonderlijke gevallen mogelijk.

2-Wat heb je nodig?

► Wanneer je een account aanmaakt op C-Point moet je meteen één of meerdere applicaties aanvinken waarvoor je C-Point account zal dienen. Nadat je aanvraag voor toegang tot APICS is goedgekeurd, kan je meteen aan de slag.
Heb je al een C-Point account maar nog geen toegang tot APICS? Log in en vraag toegang tot APICS.
Registreer je hier of log in met je bestaande C-Point account.
Registreer voor C-PointLogin op C-Point

3-Toegankelijk via mobile of web

► De APICS Barge applicatie is gratis te downloaden via Google Play Store en de iOS App Store onder de naam APICS Mobile . Ook een web-versie is beschikbaar voor Chrome, Safari en Edge Chromium browser. Om aan te melden heb je een C-Point gebruikersaccount nodig.
Download en installeer de applicatie voor Android of iPhone
Voor AndroidVoor iPhone

4-Hoe werkt het

Benieuwd hoe de applicatie werkt? De videohandleidingen leggen uit hoe je tewerk gaat. Je leert hoe je vaartuigen beheert en hoe je een reis aanmaakt. Ook leggen de video’s uit hoe je een sluis kiest en hoe je ligplaatsen raadpleegt.

5-Vaartuigen beheren


6-Reis aanmaken


7-Sluis kiezen


8-Ligplaatsen raadplegen


9-Raadpleeg de veelgestelde vragen

Heb je vragen over de applicatie of het gebruik ervan? Kijk snel op onze uitge

10-Contact

Voor dringende ondersteuning bij het gebruik van APICS Barge kan je 24/7 terecht op hulplijn 03 229 71 20. Voor minder dringende zaken mail je naar apicsbarge@portofantwerp.com.
BRON: https://www.portofantwerp.com/nl/apicsbarge