Nieuws

Menselijk falen

Vrienden,

Bijgaand mijn reactie op het onderzoek van Intergo naar de oorzaken van menselijke factoren m.b.t. incidenten in de binnenvaart. Weekblad Schuttevaer besteedde 19 februari reeds aandacht aan dit onderzoek.

Tegen onderzoeksrapporten op zich heb ik niets, mits deze geen onzin verkondigen en anderen geen onrecht aandoen.  Mocht dit naar mijn mening wel het geval zijn, dan reageer ik, zoals ik ook het onderzoeksrapport inzake de aanvaring met de stuw te Grave hekelde en het Fosfine-rapport tegen het licht hield. Onrecht en onzin kun je nu eenmaal niet vroeg genoeg de kop indrukken, wanneer een officieel onderzoeksrapport de waarheid niet vertelt,  opdat verder onheil wordt voorkomen.

Mocht U de inhoud onderschrijven, aarzel niet anderen eveneens deelgenoot van de open brief te maken.

Het gaat U goed in deze Corona tijd.

Gr.

Ton.

Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Binnenvaart Kennis.

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze