Handig, Nieuws

European Barge Manual

In de tankvaart zijn er veel, heel veel regels, soms zoveel dat de bemanning op de tankschepen door de bomen het bos niet meer ziet.
Om een beetje duidelijkheid in een aantal formulieren te krijgen is er een handboek gemaakt door het EBM, een initiatief van en voor de binnenvaart.
Het EBM richt zich op de operationele processen en werkomstandigheden aan boord.

Waarom hebben wij eigenlijk een handboek nodig? Is onze ervaring of kennis niet voldoende om het werk veilig en efficiënt uit te voeren?

HET EUROPEAN BARGE MANUAL (EBM) BESTAAT UIT EEN HANDBOEK, KENNISBLADEN EN FORMULIEREN

Uw ervaring en kennis is inderdaad een zeer waardevolle bron van informatie! En te veel procedures, formulieren en checklists hoeft niet altijd bij te dragen aan een verhoogde veiligheid aan boord. Het zijn uiteindelijk de mensen die het werk, soms onder zware omstandigheden, moeten doen.

Toch hopen wij dat dit handboek u en uw bemanning ondersteunt bij de werkzaamheden. Door de schrijvers van het EBM is geprobeerd de tekst zo kort mogelijk te houden. De mensen die aan dit handboek hebben meegewerkt komen uit de praktijk en hebben de teksten met een zeer kritische blik beoordeeld.

Kijk voor meer informatie en de laatste versie van het handboek op https://www.bargemanual.eu

 

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze