Bijkomende tekens

F-serie: Bijkomende tekens

F. 1 - Afstandsaanduiding

Een afstandsaanduiding wordt altijd boven het hoofdteken geplaatst. Het op het bovenbord voorkomende getal geeft tenzij anders vermeld een afstand in meters aan. Toevoeging van de letter m (meters), zoals gebruikelijk bij het wegverkeer, is niet nodig.

F. 2a - Richtingaanduiding met zijborden - rechts

Zijborden of puntboorden worden links of rechts van een hoofdteken toegevoegd. De begrenzing van een traject waarvoor een verbod of aanwijzing geld, is door middel van deze tekens aan te geven. De hoogte van deze borden is gelijk aan de hoogte van het hoofdteken.

F. 2a - Richtingaanduiding met zijborden - links

Zijborden of puntboorden worden links of rechts aan een hoofdteken toegevoegd. De begrenzing van een traject waarvoor een verbod of aanwijzing geldt, is door middel van deze tekens aan te geven. De hoogte van deze borden is gelijk aarde hoogte an het hoofdteken.

F. 3 - 2 regelige aanvullende aanduiding

Aanvullende aanduidingen zijn onder het hoofdteken geplaatst.

F. 3 - 1 regelige aanvullende aanduiding

Aanvullende aanduidingen zijn altijd onder het hoofdteken geplaatst.

Een officieel scheepvaartbord kopen doe je bij Scheepvaartbord.nl!

Ben je op zoek naar echte scheepvaartborden die conform alle geldende richtlijnen worden geproduceerd? Dan ben je op Scheepvaartbord.nl aan het juiste adres. Zei leveren het gehele BPR scheepvaartborden assortiment, maar kunnen je ook voorzien van borden voor de scheepvaart op maat. Iedereen kan bij Scheepvaartbord.nl bestellen. 

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze