Nieuws

Rederij Ringoot 70 jaar

Samen met de doop van het nieuwste schip Phorcys heeft rederij Ringoot vrijdag 3 juni haar 70 jarig jubileum gevierd.

Op een zonovergoten dag, en onder grote belangstelling, heeft aalmoezenier Paul Render de Phorcys ingezegend met de woorden “Ik zegen u dan op een goede komst en goede vaart en wens u en haar bemanning een behouden vaart”.

Daarna was het aan de 6 jarige Axelle Ringoot, dochter van CEO Sophie Ringoot, de eer om het schip te dopen.

Na de doop nam Sophie Ringoot het woord om een stukje over de geschiedenis van het bedrijf te vertellen. Haar grootouders Roger en Solange Ringoot hebben het bedrijf in 1951 opgezet en na het overlijden van Roger is de vader van Sophie, Philippe het bedrijf gaan runnen. Deze overleed totaal onverwachts in 2019 en heeft Sophie de taken van haar vader overgenomen. Haar oma Solange is nog dagelijks te vinden op kantoor en is een graag geziene “mevrouw”. Mevrouw Solange werd deze dag in het zonnetje gezet en kreeg een mooi boeket bloemen van haar kleindochter.

Bijzonder was het vandaag om 4 generaties Ringoot bij elkaar te hebben en ze poseerde ook trots voor de aanwezige fotografen.

De Phorcys is een tanker van 125 meter lang en 11.40 meter breed en was tijdens de het feest versierd met heel vlaggen van de rederij.