Nieuws, Partners

Partner: TRESCO


Bij Tresco geloven we dat het transport van goederen en grondstoffen geen synoniem moet zijn voor vervuiling, lawaai en fileleed. Er bestaat een alternatief en we werken er graag voluit aan mee.

Vanuit het hart van de Antwerpse haven leveren we al ruim 25 jaar oplossingen op maat van de binnenscheepvaart in Europa. We willen een betrouwbare partner zijn voor de sector en voorzien de diverse actoren van de nodige tools en ondersteuning om het transport via onze waterwegen veilig, efficiënt en voorspelbaar te maken.

Daartoe ontwikkelen en verkopen we technologische oplossingen die de binnenscheepvaart toelaten om haar plaats op te eisen als een volwaardige partner in een multimodale logistieke keten, aangepast aan de economische en ecologische realiteit van onze tijd.

Veilig

Tresco heeft ruim 25 jaar ervaring met de binnenscheepvaart en maritieme kustvaart. Onze producten zijn het resultaat van jarenlang luisteren naar alle betrokken partijen enerzijds en van hoogtechnologische oplossingen anderzijds. Zo voldoen ze aan de noden van iedereen in de scheepvaart.

Veiligheid staat hierbij hoog op de agenda. Onze producten zijn uitgerust met technologie waarmee schepen kunnen blijven varen, zelfs in het (schemer)duister of bij mist.

Onze navigatiesoftware is verbonden met sensoren op het schip én met radarinformatie. Zo zijn de schepen perfect uitgerust om in alle omstandigheden veilig hun bestemming te bereiken.

Ook de digitale veiligheid is gewaarborgd. Zo is onder meer de communicatie van de bemanning met het personeel aan wal versleuteld met een sterk algoritme. Hierdoor is het zo goed als onmogelijk de boodschap te onderscheppen.

Competitief

Wie met Tresco in zee (én op de rivieren) gaat, kiest voor de marktleider in navigatie- en beheersoftware voor de binnenscheepvaart.

Tresco’s oplossingen onderscheiden zich niet alleen door het gebruiksgemak en de hoogstaande kwaliteit. Bovenop de ‘state-of-the-art’ software krijgt u ook een ongeëvenaarde dienstverlening door een team dat de klant steeds centraal stelt, in alles wat ze doen.

Daarom is Tresco dé referentie in deze markt.

Duurzaam

Al onze producten zijn ontwikkeld volgens de relevante standaarden. Zo kunt u er zeker van zijn dat u uw software in de toekomst kan blijven uitbreiden en dat deze compatibel blijft met oplossingen van andere leveranciers en met de rest van de buitenwereld.

Onze producten voldoen niet alleen aan de courante technologische standaarden. Ze zijn ook aangepast aan onder meer de richtlijnen specifiek voor de binnenvaart, zoals de RIS (River Information Services) Directive. Hierdoor bent u verzekerd van oplossingen die nog vele jaren meegaan.

De verschillende softwarepakketten zorgen ervoor dat uw beschikbare schepen optimaal ingezet kunnen worden. Op die manier profiteert uw bedrijf ook van een significante energiebesparing.

Future-proof

Innovatie voor de binnenscheepvaart staat centraal in alles wat Tresco onderneemt. We volgen alle technologische vernieuwingen op de voet, en overwegen het potentieel van deze innovaties voor onze systemen. Geen vernieuwing om de vernieuwing, maar een continue zoektocht naar hoe we uw professionele leven kunnen verbeteren.

Zo hebben we al een hele weg afgelegd in het mogelijk maken van (semi-)autonoom varen, onder meer dankzij innovatieve technologie voor het berekenen van de ideale vaarroute.

We bieden dieper inzicht voor de medewerkers aan land over de status van hun schepen. Niet alleen kennen ze hun exacte locatie, ze weten ook perfect wat ze op elk moment aan het doen zijn. Is het schip op weg naar de bestemming? Is het aan het lossen of laden? Of ligt het in een wachtrij voor het lossen? Alle statuswijzigingen worden met een druk op de knop aangepast. Dit bespaart de kapitein heel wat administratief werk.

Dankzij de analyse van alle schepen van hun vloot beschikken rederijen bovendien over uitstekende informatie om het beheer en de logistiek te optimaliseren.

Realistische weergaves dankzij 3D

Een beeld dat zich uitstrekt tot aan de horizon, voorwerpen die groot en duidelijk voorbijglijden. Het 3D-kaartbeeld, dat we tot voor kort enkel in autonavigatie vonden, is nu ook in Navigis terug te vinden. De voordelen zijn dezelfde als bij autonavigatie: een natuurgetrouw beeld van de omgeving, waarbij voorwerpen dichtbij duidelijker zichtbaar zijn dan die in de verte. Als u toch graag terugvalt op het klassieke Navigis beeld, dan kan dat met één enkele klik.

TrackPilot

Autonoom varen kan eenvoudig lijken wanneer men zich een schip voorstelt in het midden van de oceaan, met bijna voortdurend honderden meters of zelfs vele kilometers ruimte voor eender welke stuurbeweging. Op de binnenvaart is dat minder evident: het verkeer is relatief druk en de ruimte is eerder beperkt. Een schip met een lengte van 135 meter dat een manoeuvre moet uitvoeren, heeft weinig marge om af te wijken van het ideale traject.

Om zulke handelingen te automatiseren hebt u enerzijds erg gesofisticeerde software nodig en anderzijds hebt u best een goede track ter beschikking, om voortdurend te kunnen bijsturen wanneer nodig. Tresco TrackPilot biedt het beste van beide.

Tresco Engineering BV
Vosseschijnstraat 43 – Haven 140
B-2030 Antwerpen

België

Telefoon:
+32 3 231 07 31

E-Mail:
info@tresco.eu


Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Binnenvaart Kennis.