Nieuws, Partners

Partner: OK Maritime

Al sinds 2005 is Op Koers! Maritiem dé adviseur op veiligheidsgebied, waaraan met ingang van 2009 de verzorging van veiligheidstrainingen voor personeel aan boord van riviercruiseschepen volgens de voorwaarden uit het Reglement Scheepvaartpersoneel (RSP) zijn toegevoegd. Sinds 2021 zijn wij ook geheel in lijn met de ES-QIN competentie-eisen klaar om uw opleidingen te verzorgen. Ons doel is om door middel van praktijkgerichte veiligheidstrainingen de crew naar het gewenste competentieniveau te brengen. Wij zitten in het overlegorgaan voor vernieuwing van bemannings- en trainingsvereisten en zijn hierdoor continu op de hoogte van de veranderingen en voorschriften op het gebied van beroepskwalificaties. Dit stelt ons in staat de trainingen actueel en efficiënt in te richten.

Via onze web-based OK Academy laten wij de cursisten de theoretische kennis voorafgaand aan de on-board training opdoen. Hierdoor wordt de totale on-board trainingstijd verkort, waardoor er kosten- en planningsefficiënt kan worden getraind.

Veiligheidsadvies

Veiligheid binnen maritieme organisaties is een kernactiviteit van Op Koers! Maritiem. Met onze ervaring en deskundigheid staan wij u bij in het bereiken en behouden van het juiste veiligheidsniveau.

Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en uw opvarenden, schip en lading een veilige vaart te garanderen moeten de veiligheidsuitrusting en de veiligheidsprocedures constant de vereiste aandacht krijgen. Hiervoor verzorgen wij op aanvraag veiligheidsinspecties aan boord en hebben wij uitgebreide expertise in huis om de veiligheidsrollen en veiligheidsplannen van het schip op te maken. 

Vanuit het oogpunt van veiligheid worden voorzorgsmaatregelen genomen die calamiteiten moeten helpen voorkomen. Mocht er in uw bedrijf een noodsituatie ontstaan, dan kunt u schadelijke gevolgen afwenden door goed opgeleid en geïnstrueerd personeel. Deze zijn dan voorzien van een juiste veiligheidsuitrusting en beschikken over de juiste middelen. 

Wij bieden maatwerk bij de volgende diensten

Basistraining Deskundige passagiersvaart

De expertise van de deskundige passagiersvaart is essentieel om noodsituaties te beheersen en te voorkomen dat er letsel, milieuschade of verlies van het schip optreedt. De deskundige heeft de meeste kennis van de veiligheidsmiddelen aan boord en ondersteunt de kapitein bij het in stand houden van de staat van onderhoud van deze middelen. 

Aan de Basistraining Deskundige passagiersvaart kunnen zowel bemanningsleden als boordpersoneel deelnemen die door de kapitein worden aangewezen om de veiligheidstaken zoals benoemd in het Reglement Scheepvaartpersoneel (RSP) en de ES-QIN competentie-eisen uit te voeren. 

Naast het feit dat OK Maritime tegenwoordig een zelfstandig opererend bedrijf is dat verantwoordelijk is voor het leveren van trainingsmiddelen en -materialen aan Op Koers! Maritiem, zijn onder deze internationale naam in 2005 de werkzaamheden op het gebied van veiligheid en de opleidings- en trainingswerkzaamheden gestart. Sinds enkele jaren zijn de trainingswerkzaamheden geheel ondergebracht bij Op Koers! Maritiem. Voor de internationale klanten is en blijft OK Maritime echter nog altijd de internationale benaming van Op Koers! Maritiem. 

Keuring brandblussers en verhuur trainingsmiddelen

Hoewel OK Maritime zich voornamelijk op aankoop, onderhoud en verhuur van trainingsmiddelen en -materialen heeft OK Maritime de vakkennis en REOB gecertificeerd personeel in huis die de periodieke keuring van uw brandblussers kunnen verzorgen. 

Wij zijn erkend door het CCV van het CBR voor het verzorgen van de Basis Veiligheidsopleiding voor deksmanen.

Op Koers! Maritime

Maalderij 14 
NL-2913 LZ
Nieuwerkerk a/d IJssel 

010 – 234 43 02
info@okmaritime.nl


Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Binnenvaart Kennis.