Nieuws, Partners

Partner: SimWaveFoto: Binnenvaart Kennis

OVER SIMWAVE B.V.

Simwave biedt klanten een aangewezen en op maat gemaakt Learning Management System (LMS). Gebruikers hebben een goed overzicht van hun trainingsvoortgang, volgen online cursussen en zijn goed voorbereid voordat ze bij Simwave een cursus op locatie volgen. 
Foto: Binnenvaart Kennis

Betrouwbare partner 

Simwave is een internationale, betrouwbare en professionele partner die staat voor maritieme veiligheid voor iedereen. Wij verzorgen trainingen , assessments en toegepast onderzoek . Wij streven naar het leveren van een hoogwaardige dienstverlening. Ons expertisecentrum bezit en exploiteert meer dan 59 simulatoren voor brug, motor en lading. Alle simulatoren zijn aangesloten en werken op de nieuwste simulatortechnologie.

Simwave biedt bedrijven het gebruik van haar faciliteiten, producten en netwerk aan. De faciliteiten zijn toekomstbestendig en op maat gemaakt volgens de bedrijfswaarden en behoeften van uw bedrijf. Dit geeft u de voordelen van een speciaal intern trainingscentrum zonder dat u hoeft te investeren in een faciliteit, infrastructuur en inhoud. Wij regelen het complete traject; van het aanvragen van een offerte, het regelen van hotels en taxi’s, het verzorgen van lunch en training, tot het moment dat u tevreden vertrekt.

Minimaliseer de kosten, verbeter de efficiëntie

De binnenvaart, van oudsher gericht op praktijkgerichte training, ziet steeds meer de voordelen van training op simulatoren om de trainingskosten te minimaliseren, de efficiëntie te verbeteren en de effectiviteit van trainingen voor een groot deel te vergroten.

Bovendien zorgt praktijkgerichte training vaak voor overlast voor het overige verkeer op de rivier en in de haven, hetgeen zeer ongewenst is. Naast veiligheidstrainingen en -beoordelingen, bieden simulatoren en nieuwe virtual reality-tools bedrijven ook de mogelijkheid om eventuele incidenten of bijna-ongevallen te onderzoeken om zichzelf voortdurend te verbeteren.

Belangrijkste kenmerken van de Simwave binnenvaartsimulatoren

  • Realistische stage- en doelschepen conform eisen voor het Praktijkexamen CCR en het Nederlands CCV Radaroctrooionderzoek.
  • Stuurhuisconfiguratie conform de eisen voor eenmansbediening zoals vermeld in het Reglement Inspectie Schepen Rijn (RVIR).
  • Stuurhuis in hoogte verstelbaar door stagiair met dynamisch bots-, wind- en stabiliteitsmodel.
  • Multifunctionele aanraakpanelen die voldoen aan functionele eisen zoals vermeld in de RVIR, bijv. voor bediening inclusief blauw bord, navigatie- en ADN-verlichting, geluidssignalen, motor/machines en brandalarmen, Inland AIS, etc.

Foto: Binnenvaart Kennis

SIMWAVE B.V.

Pesetastraat 7 — 9
2991XT Barendrecht

Telefoon +31 (0)10 310 76 00

Email: welcome@simwave.nl

Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Binnenvaart Kennis.