Nieuws, Partners

Partner: Alphatron Marine


De binnenvaartafdeling van Alphatron Marine heeft sinds de oprichting een onstuimige groei meegemaakt. Dit komt mede door een goed functionerend servicenetwerk in Europa. De samenwerking met JRC heeft geresulteerd in een aantal verschillende modellen rivierradars: van de JMA-608 tot de JMA-610. De ontwikkeling van innovatieve producten heeft gezorgd voor vernieuwing in de binnenvaart. Wij maken gebruik van bestaande technieken die bewezen zijn in de binnenvaartbranche en hebben zo een veelzijdig productenpakket samengesteld dat uitblinkt in betrouwbaarheid en veiligheid.

Alphatron Marine biedt op maat gemaakte producten aan voor de binnenvaartmarkt omtrent navigatie en communicatie. Zo kunnen wij een modern stuurhuis voorzien van een volledige navigatiepakket waarbij alle instrumenten op elkaar worden afgestemd. Ook voor bestaande schepen is er gedetailleerde apparatuur beschikbaar, waarbij de prijs net zo belangrijk is als het design. 

Wij staan garant voor een uitstekende service van onze binnenvaartproducten. Een team van servicemonteurs staat dag en nacht klaar om u verder te helpen bij eventuele problemen met apparatuur. Daarnaast maken we graag gebruik van een uitgebreid netwerk van dealers in het binnen- en buitenland om u altijd en overal optimale service te kunnen bieden.

AlphaRiverTrackPilot

River Track Pilot

  • De gebruiker kan de route eenvoudig instellen
  • Snelle aanpassing van de ingestelde snelheid met joystick indien gewenst
  • Analyse van routevoortgang door voorspellingslijnen
  • Minder brandstofverbruik door minder roerbewegingen

De AlphaRiverTrackPilot is een volledig geautomatiseerd koerssysteem voor het binnenvaartsegment waarmee een schip op een vooraf gedefinieerde lijn kan varen. 

De AlphaRiverTrackPilot neemt de last van de kapitein weg, zonder veel handmatige aanpassingen te hoeven maken. In vergelijking met een normale rivierpiloot berekent de AlphaRiverTrackPilot de noodzakelijke roerstanden voor de besturing van het schip en zodoende wordt er brandstof bespaard. Geassisteerd door ons eigen compacte joystickbedieningspaneel kan de kapitein afwijken van de vooraf ingestelde lijn en kleine aanpassingen maken tijdens het volgen van de uitgestippelde koers van het schip. De AlphaRiverTrackPilot kan eenvouding worden gecombineerd met een bestaande of nieuwe AlphaRiver pilot.

JMR-611-reeks

Rivier Radar

  • Ongekende golfonderdrukking
  • Beste gebruikersinterface
  • Kies uit een verfrissende standaard of volledig glazen monitor
  • Aerodynamische scanner voor extreme weersomstandigheden

De “next generation” rivier radar van Alphatron Marine/JRC betreft de JMR-611 radar. Deze radar kenmerkt zich op ruim water door een uitstekende onderdrukking van golfslag (mits een GPS-kompas is aangesloten) en heeft een bijzonder fraaie gebruikersinterface. De beide monitoren voldoen aan de nieuwe reflectie-eisen die tegenwoordig aan de radars worden gesteld. Door het gebruik van een aerodynamische scanner en bijbehorende motor, is deze radar uitermate geschikt voor de meest extreme weersomstandigheden

 

De unieke docking & voorspellingslijnen destijds geïntroduceerd bij de JMA-609 radar is bij de JMR-611 radar verder verbeterd. Door deze verbeterde rekentechniek worden 2 stabiele lijnen getoond vanaf het voor- en achterschip. Deze lijnen (vectoren) geven aan waar het schip over een in te stellen tijd zal zijn. Deze functie is beschikbaar als er een GPS-kompas of 2 GPS-antennes (1x voor- en 1x achterschip) geplaatst zijn.ALPHATRON MARINE

Schaardijk 23
3063 NH Rotterdam
The Netherlands

info@alphatronmarine.com
+31 10 453 4000

Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Binnenvaart Kennis.