Partners

Partner: Damen Marine Components


Damen Marine Components (DMC) ontwerpt en produceert premiumsystemen die van vitaal belang zijn voor de voortstuwing, het manoeuvreren en de prestaties van schepen die zich bezighouden met alle soorten maritieme activiteiten. Deze omvatten short sea, deep sea, offshore, ocean-going, binnenvaart, marineschepen en superjachten. Onze primaire producten zijn straalbuizen, lieren en bedienings- stuur- en roersystemen. De laatste twee categorieën worden verkocht onder het handelsmerk Van der Velden. Naast het leveren van Damen’s wereldwijde netwerk van scheepswerven, werken we nauw samen met scheepsbouw- en reparatiewerven van derden en distributeurs van maritieme apparatuur over de hele wereld.

Met meer dan 150 jaar ervaring heeft DMC een reputatie opgebouwd voor het produceren van producten die geavanceerd, hoogwaardig en betrouwbaar zijn, op basis van interne engineeringmogelijkheden en voortdurende feedback van klanten, externe scheepsarchitecten en maritieme onderzoeksinstituten. Hoewel we binnen elke productklasse een uitgebreid assortiment standaardoplossingen bieden, werken we ook samen met onze klanten om op maat gemaakte en semi-aangepaste oplossingen te bieden die voldoen aan specifieke vereisten. Het spraakmakende DMC-engineeringteam met zijn Duitse, Nederlandse en Roemeense scheepsarchitecten is gericht op het leveren van optimale manoeuvreerbaarheidontwerpen voor elk type schip, in overeenstemming met elke klassenmaatschappij.

ISO 9001-2015 en ISO 14001-2015-certificering voor alle eigen productiefaciliteiten in Nederland, Polen en China garanderen een constante kwaliteit. Onze toewijding aan R&D en voortdurende verbetering in zowel ontwerp- als productieprocessen zorgen ervoor dat al onze output bewezen systemen combineert met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Naast een wereldwijd verkoopnetwerk dat klaar staat om met klanten te werken om hen te helpen de optimale oplossingen voor hun schepen te vinden, bieden we ook een 24/7 wereldwijd ondersteuningsnetwerk om ervoor te zorgen dat onze producten maximale prestaties en minimale downtime leveren.


Elk schip is uniek met betrekking tot zijn voortstuwings- en manoeuvreersystemen in combinatie met zijn vaarprofiel. Om deze reden vinden wij dat elk schip, hetzij nieuwbouw of ombouw, een hoogwaardige maatwerkoplossing verdient. Wij bieden complete systemen aan inclusief Van der Velden® roeren en stuursystemen, straalbuizen, lieren, besturing, en energiebesparende systemen zoals spoilers en de Van der Velden® FLEX Tunnel.

SERVICE DOOR DAMEN MARINE COMPONENTS

Damen Marine Components Netherlands B.V. biedt een verscheidenheid aan professionele diensten om uw manoeuvreersysteem in uitstekende staat te houden. Waaronder:

  • Inbedrijfstellingen
  • Installaties
  • Onderhoud
  • Inspecties
  • Reparaties
  • Servicecontracten
  • Upgrades en wijzigingen
  • Reserveonderdelen

Deze diensten worden uitgevoerd door onze bekwame onderhoudstechnici en kunnen worden geleverd op uw locatie. Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn we snel op locatie.


DAMEN MARINE COMPONENTS

Nijverheidsstraat 5,
P.O. Box 257,
NL-3370 AG Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

Email: info-dmc@damen.com

Telefoon: +31 (0)184 67 62 62

Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Binnenvaart Kennis.