Nieuws, Partner berichten

Geldigheidsduur certificaat tijdens Corona

Was uw certificaat (CBB, CVO-R) op 15 maart 2020 nog geldig en heeft u door de pandemie het certificaat van uw schip nog niet kunnen verlengen? Kom dan nu in actie, de regeling vervalt op 1 augustus 2021. 

Met het oog op een veilige vaart heeft ILenT besloten dat de certificaatplicht weer hersteld wordt. Vanaf 1 februari is ILenT weer gaan handhaven en moet u aan kunnen tonen dat u met de certificering bezig bent. U heeft tot 31 juli 2021 de tijd om de certificering af te ronden. Is uw vaartuig na 31 juli 2021 niet gecertifieerd dan kunt u bij her-certificering na deze datum geen gebruik meer maken van de overgangsbepalingen en zal uw vaartuig volledig moeten voldoen aan de dan geldende versie van ES-TRIN. 

Wat wordt van u verwacht: 
• Meldt uw schip aan voor certificaatbestendiging.
U kunt ons bellen 0850290521 of mailen info@bscmail.nl
• Het stappenplan waar andere keurende instanties naar verwijzen is NIET nodig. 
• Plan de benodigde inspecties in en maak een afspraak met uw werf 
• Zorg er voor dat de certificering voor 31 juli 2021 afgerond wordt

Omdat wij als BSC onze klanten optimaal van dienst willen zijn en ook graag een steentje bij willen dragen in deze moeilijke tijd, bieden wij u de mogelijkheid om de kosten van de keuring op afbetaling aan ons te voldoen, hiermee wordt de betalingstermijn verlengd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze