Harlingen, Havens Nederland

Harlingen

De haven van Harlingen is een regionale haven. Hij ligt pal naast het prachtige waddengebied. De haven heeft een belangrijke rol in de regio: het is een logistiek knooppunt en levert veel banen op. Onze ambitie? In 2035 is Port of Harlingen hét duurzame maritieme en logistieke hart van Noord-Nederland. Samen met onze partners koersen we naar duurzame groei.

Meldplicht en uitzonderingen binnenvaartschepen

Binnenvaartschepen dienen zich ten minste 3 uur voor aankomst te melden bij de Havendienst. Dit kan tijdens kantooruren telefonisch via 0517-723 300 of 24/7 per e-mail naar haven@portofharlingen.nl. Ook voor binnenvaartschepen geldt dat een ligplaats aan een openbare kade of steiger vooraf moet worden gereserveerd.
SCHEEPSBEZOEK BINNENVAARTSCHIP MELDEN PER E-MAIL

Heffing scheepsafvalstoffen

Voor afval betaalt u een heffing. De hoogte van de heffing is afhankelijk van wel of niet afgeven van afvalstoffen. Meer informatie over het inzamelen van scheepsafvalstoffen leest u in ons Haven Afvalstoffen Plan (HAP).

Havenkaart

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze