Partners

Partner: CoVadem BV

CoVadem BV
PARTNERCONTENT

Varen met voorkennis

Optimaliseer uw reisvoorbereiding. Laad met voorkennis van uw route. Zie actuele vaardieptes en brughoogtes direct op uw kaart. Bespaar brandstof, vaar veilig en duurzaam. Kies voor meer rendement. Kies voor de de slimme real time oplossingen van CoVadem.


Actuele waterdiepte zichtbaar in Inland ECDIS viewer!

Vanaf nu is de Smart Navigation-module van CoVadem beschikbaar voor gebruikers van de Inland ECDIS-viewers van Periskal en Tresco Engineering. Daarmee krijgen schippers en operators real time-informatie over waterdiepten op de Waal en Rijn in hun stuurhuis: geïntegreerd in de elektronische vaarkaart.

Smart Navigation maakt van Rotterdam tot Bazel de actuele waterdiepten waar een schip vaart zichtbaar in de Inland ECDIS-viewer. CoVadem brengt die essentiële informatie in kaart door het ‘varend meetnet’ van metende schepen. De gegevens van de sensoren van een groeiend netwerk van inmiddels meer dan 200 metende schepen worden centraal verwerkt, geanalyseerd en verrijkt. Het grote aantal metingen zorgt voor een betrouwbaar beeld van de rivierbodem.

Dagelijkse update van werkelijke diepte
Eigenaren van bij CoVadem aangesloten schepen kregen de dieptegegevens al via hun persoonlijke online dashboard (Smart Dashboard). Nu is de informatie in de Inland ECDIS-viewer te raadplegen. Die informatie is actueel en accuraat; schippers ontvangen aan boord dagelijks een update van de dieptedata, gebaseerd op de metingen van de schepen die voor hen uit varen. De dieptekaart van CoVadem is naadloos geïntegreerd in de Inland ECDIS-viewer. Net als de andere lagen. In één blik ziet men tijdens het varen alle gewenste informatie.

Hoe werkt het?

CoVadem biedt geïntegreerde real-time oplossingen voor de binnenvaart. 

We verbinden de sensoren van deelnemende schepen. En maken via ons online netwerk actuele diepte- en hoogtemetingen direct beschikbaar. Nog voordat u van wal steekt, weet u precies hoe diep u kunt steken. Waar u veilig kunt varen. Dat betaalt zich uit. In zuiniger verbruik. Efficiëntere planning. In betere resultaten. Ook die maken we zichtbaar.

Is mijn data traceerbaar?

De data die door CoVadem getoond wordt heeft geen bedrijfs- of scheepsgebonden informatie, er wordt uitsluitend informatie getoond m.b.t. waterdiepten en waterstandvoorspellingen. Data is dus niet herleidbaar tot  afzonderlijke schepen. Uw privacy is gewaarborgd en de data blijft uw eigendom.
Indien u wenst en alleen op nadrukkelijk verzoek  faciliteren wij het delen van specifieke data, maar u besluit zelf wat u wilt delen, met wie u dit wilt delen, voor welke termijn en onder welke voorwaarden.

Wat is CoVadem

Onze Missie

De initiatiefnemers van CoVadem komen zelf uit de binnenvaart. En weten waar schippers, reders en instanties allemaal tegenaan lopen. Onzekere waterstanden, de roep om duurzaamheid, een vervoerssector onder druk. CoVadem gelooft dat met innovatieve technologische oplossingen de sector een duurzame rendabele toekomst tegemoet gaat: smart shipping, met inzichtelijke data. Varen met voorkennis. Daar heeft niet alleen de binnenvaart profijt van, maar ook de watermanagers, onderhoudsbedrijven en de gehele samenleving.

Onze Visie

Een rendabel, schoon, veilig en efficiënt gebruik van de waterwegen. Het moet en het kan. Samen met de binnenvaartsector werkt CoVadem aan moderne technologische oplossingen. Anders kijken naar het gebruik van de waterwegen, toepassen van de mogelijkheden van elektronische data. Software aanbieden waar gebruikers direct voordeel bij hebben. Zodat de binnenvaart van nu, ook morgen droge voeten houdt. Varen met voorkennis. Schoon, veilig, efficiënt en rendabel. 

De samenwerking

CoVadem is een initiatief van MARINDeltaresAutena Marine en Bureau Telematica Binnenvaart. Daarnaast werken we samen met een groeiende community die ons financieel en inhoudelijk ondersteunt. Die groep bestaat onder meer uit marktpartijen zoals Danser ContainerlineThyssenKrupp Veerhaven, Heuvelman Groep, NPRCShipping Factory en zo’n 200 individuele binnenvaartondernemers. Ook werkt CoVadem samen met partijen zoals het Havenbedrijf Rotterdam, Port of SwitzerlandTKI DinalogTU DelftRijkswaterstaat, BLN en CBRB.

Deelnemer worden

Gebruik maken van CoVadem is eenvoudig en met een paar muisklikken online te regelen! Wij zijn er van overtuigd dat u met één goede reis meer dan de kosten van uw abonnement terug kunt verdienen!

Wat kost dat?

Er is al een abonnement beschikbaar vanaf 59 euro per maand. Wilt u dagelijkse diepte-informatie in uw navigatiesoftware: dat kan vanaf 119 euro per maand. Onze favoriet, het combi-abonnement, waarin zowel online voorspellingen en bottlenecks real time worden weergegeven, en waarmee u dagelijks over een nieuwe dieptekaart voor de Rijn en Waal beschikt, is beschikbaar voor 159 euro per maand. Over uw eerste abonnement bij CoVadem betaalt u bovendien eenmalig 300 euro instap-fee.

Aanmelden kan eenvoudig en online, via de CoVadem webshop, maar als dat uw voorkeur heeft begeleiden we u graag persoonlijk via 088-2682300, of laat uw naam en telefoonnummer achter via een bericht aan customer@covadem.com . Na uw aanmelding neemt het team zo snel mogelijk contact met u op voor de laatste informatie, en zullen zij u desgewenst beschikbaar zijn  om u te begeleiden bij het in gebruik nemen.

Als u nu aanmeldt en we snel alle gegevens bijeen hebben om het product te activeren bij uw kaartleverancier, dan krijgt u tot 30 dagen gratis, bovenop uw jaarabonnement!

Meten is extra voordeel

Er is ook de optie om als metend schip mee te doen. Als metend schip krijgt u een korting op de abonnementsprijs. Die korting kan oplopen die kan oplopen tot meer dan 300 euro per jaar! Als u bij uw aanmelding aangeeft dat u als metend schip wilt meedoen, dan nemen we op korte termijn contact op om te onderzoeken of uw schip kwalificeert. Als dat het geval is, sluiten we uw schip aan en berekenen we vanaf dat moment de korting.

Meten is weten

Aanmelden als metend schip doet u niet alleen voor CoVadem, of voor de korting, want: meten is weten! Met CoVadem kunt u de prestaties (zoals verbruik, belading, gevaren afstand, emissies) monitoren over tijd.

Zo genereert u belangrijke inzichten waarmee u uw prestaties doorlopend kunt verbeteren. Inzicht waarmee u ook het effect van innovaties of aanpassingen aan schip of bedrijfsvoering kunt monitoren! Bovendien kunt u bijdragen aan de kwaliteit van de waterdiepte-informatie die we als CoVadem genereren.CoVadem Services BV

Werfkade 2
1033 RA Amsterdam

Tel: +31 88 2682300

customer@covadem.com

www.covadem.com

Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Binnenvaart Kennis.