Nieuws, Platform Zero Incidents

Platform Zero Incidents – PZI

Samen weten we meer!
Binnenvaartkennis heeft als slogan “Samen weten we meer!” en daarom zijn we verheugd om te kunnen melden dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Platform Zero Incidents.
Binnenvaartkennis richt zich op de hele binnenvaart sector en Platform Zero Incidents richt zich op dit moment voornamelijk op de tankvaart.
Door een samenwerking aan te gaan kunnen we proberen de gehele binnenvaart sector veiliger te maken.

Wij plaatsen op onze website een logo naar Platform Zero Incidents en zullen regelmatig een update op onze website plaatsen.

Missie Platform Zero Incidents

Platform Zero Incidents streeft naar nul milieu- en veiligheidsincidenten in de binnenvaart binnen het West Europese werkgebied.

Visie Platform Zero Incidents

  • Een platform waarin near missen en incidenten gedeeld worden onder de leden.
  • Voorkomen van herhaling van near missen/incidenten door best practices te ontwikkelen en het gebruik ervan te stimuleren, gebaseerd op onderzoek en analyse van (trends van) near missen/incidenten.
  • Het bouwen van duurzame relaties met stakeholders.
  • Verhogen van bewustzijn en verantwoordelijkheid van veiligheid binnen de industrie.
  • PZI zal het centrum van expertise zijn op gebied van preventie van veiligheids- en milieu-incidenten in de binnenvaart.

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze