Nederland, Nieuws, Vaarwegen

Amsterdam-Rijnkanaal

Rijkswaterstaat zet sinds 7 december op het Amsterdam-Rijnkanaal een patrouillevaartuig in voor scheepvaartbegeleiding. De radarbeelden van de post Wijk bij Duurstede zijn namelijk tijdelijk van onvoldoende kwaliteit om een goede begeleiding aan de scheepvaart te bieden.

Bij de verkeerspost in Wijk bij Duurstede is een softwarematige aanpassing van het radarsysteem uitgevoerd. Na de installatie ontstonden storingen die langzaam erger werden. Om de storingen goed te analyseren en op te lossen is een aantal peilmomenten nodig geweest. De laatste was afgelopen donderdag 10 januari. Met de uitkomsten van deze peilmomenten wordt het radarsysteem nu opnieuw ingeregeld.

Demkabocht

Dat inregelen kan nog enkele weken duren. Zolang blijft ook de extra scheepvaartbegeleiding op het water van kracht. Het gaat om het stuk bij de Demkabocht in de sector Maarssen.

Vuistregels aflaaddiepte

Een handig advies lijstje bij het bepalen van de aflaaddiepte op de Rijn.

Reglementen

De reglementen mag u tegenwoordig ook digitaal aan boord hebben, wel zo dat u deze onmiddellijk kunt raadplegen. Op deze pagina kunt u de reglementen, bestanden of documenten downloaden en opslaan.

Toegestane afmetingen en diepgang vaarweggedeelten

De vaarwegen, en de daarop toegestane grootste lengte, breedte en diepgang van een schip of samenstel.

Duitse kanalen

Er zijn veel kanalen in Duitsland, Rhein Herne Kanal, Dortmund Ems Kanal, Wesel Datteln Kanal, Mittelandkanal, Elbe Seiten Kanaal etc etc

Schrijf je hier in voor onze